DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, “Son dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sıklıkla yurt dışı ziyaretleri gerçekleştirdiği ve kamu kaynaklarının önemli kısmının bu seyahatler için kullanıldığı görülmektedir” dedi, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğunu önergede, şunları kaydetti:
“Yurt dışı ziyaretler, kamuoyunda ciddi bir merak ve eleştiri konusu olmuştur”
“Bakanlığın asli görevi sosyal hizmetleri ve aileye yönelik politikaları yürütmekken, yapılan bu yurt dışı ziyaretler, kamuoyunda ciddi bir merak ve eleştiri konusu olmuştur. Kamuoyunun merak ettiği bu bilgiler, Bakanlığın kaynak kullanımının şeffaflığı ve milletimizin beklentilerine uygun hareket edilip edilmediğinin ortaya konması açısından büyük önem arz etmektedir.”
Şahin, şu soruları yöneltti:
- Bakanlığınızın son dönemde gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerin amaçları nelerdir ve bu ziyaretler Bakanlığın asli görev alanına nasıl hizmet etmiştir?
- Görev süresince Bakanlığınız hangi ülkelere resmi ziyaret veya çalışma ziyareti düzenlemiştir?
- Bu ziyaretlerde Sayın Bakan’a kimler refakat etmiştir? Refakat edenlerin görev ve unvanları nelerdir ve bu kişiler hangi kriterlere göre belirlenmektedir?
- Bakanlığınızın bugüne kadar gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerin toplam maliyeti seyahat, konaklama, harcırah ve diğer giderler dahil olmak üzere nedir?
- Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan bu ziyaretler, tasarruf tedbirlerini ihlal etmekte midir?