DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin artırılması konusunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu. Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ekmen, söz konusu desteğe Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyinin sınırlı olduğunu ifade etti. Ekmen, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e “Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması noktasında Bakanlığınızca hangi projeler yürütülmektedir?” sorusunu yöneltti.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin artırılması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, bakanlığın sosyal destek hizmetleri kapsamında yaptığı çalışmaların son durumunu sordu.
Sosyal destek hizmetleri artırılmalıdır
Eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin eğitimin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Ekmen, “Psikolojik ve sosyal destek hizmetleri, öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarını sağlamanın yanı sıra onların akademik başarılarını ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir. Ancak bu tür hizmetlerin Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyi hakkında sınırlı bilgi bulunmaktadır. Bu durum, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklar için daha fazla önlem alınmasını gerektirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Sosyal destek hizmetleri kapsamında hangi projeler yürütülüyor?
Ekmen, Milli Eğitimi Bakanı Tekin’e 4 soru yöneltti:
1.Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk, orta, lise seviyesinde eğitim veren hizmet binalarının sayısı kaçtır?
2. En az bir psikolog, sosyolog veya rehber öğretmen bulunan bina sayısı kaçtır?
3.Psikolog, sosyolog, rehber öğretmen aracılığıyla yürütülen rehberlik hizmetleri açısından öğrenci başına düşen öğretmen sayısının illere göre dağılımı nedir?
4.Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması için Bakanlığınızca hangi projeler yürütülmektedir?