DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosuna ve Vicdan Gemisine yönelik saldırıyı “uluslararası hukukun ve insanlığın en ağır ihlali” olarak nitelendirdi. TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Türkçe konuşanların elinden işkence gören Türk vatandaşları” ifadeleriyle dikkat çeken Esen, savaş suçu işleyen hiçbir İsraillinin Türk pasaportu taşımaması gerektiğini vurguladı.
“Gazze’de İnsanlık Onuru Saldırı Altında”
Elif Esen, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan katliama ve insani yardımı hedef alan saldırılara karşı sert tepki gösterdi.
“Gazze’de yaşanan acılara, katliama, soykırıma karşı umut olmak için yola çıkan Özgürlük filosu ve Vicdan gemisinin, uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından haydutça ve vicdansızca saldırıya uğraması kabul edilemez,” dedi.
Esen, saldırının yalnızca yardım malzemelerini değil, insanlık onurunu da hedef aldığını belirterek, “O gemilerde taşınan malzeme kadar insan vicdanı da vurulmuştur” ifadesini kullandı.
“Türk Pasaportuyla Gazze’yi Vuranlar Hesap Vermeli”
SUMUD Filosuna katılan yurttaşların ifadelerini hatırlatan Esen, “Türkçe konuşanların elinden işkence gören Türk vatandaşları… Türk pasaportuyla Gazzeli çocukları katleden İsrailliler…” sözleriyle Meclis kürsüsünden sert bir çağrıda bulundu.
“Bu iddialar kabul edilemezdir. Savaş suçu işleyen hiçbir İsrailli, çifte vatandaşlık zırhına sığınarak Türk pasaportu taşıyamaz. Bu mesele bekletilmeden Meclis gündemine gelmelidir.”
“7 Ekim’den Beri Uyarıyoruz: Artık Daha Ne Olmalı?”
Esen, 7 Ekim’den sadece üç gün sonra konunun Meclis’e taşındığını anımsatarak, “Harekete geçin dedik. Artık daha ne olmasını bekliyorsunuz?” diyerek hükümete seslendi.
“Sözde çifte vatandaş, özde Mossad casusu olan bu kimselerin ülkemizde de katliam yapmasını mı bekliyorsunuz? Bu utancı yüzümüzden silin. Ay yıldızlı pasaporta sahip Siyonist olmaz, olmamalı.”
“Uluslararası Hukukun Hesabı Sorulmalı”
Esen, İsrail’in bu korsan müdahalesinin hem insan hakları hem uluslararası hukuk açısından ağır bir ihlal olduğunu belirtti:
“Bebek katili İsrail, bu korsan müdahalenin hesabını vermelidir. En şiddetli duygularla bu saldırıyı protesto ediyor, gözaltında tutulan üç milletvekilimizin bir an önce sağlıkla aramıza dönmesini diliyorum.”
Elif Esen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“İnsani yardımın önüne kurşun konulamaz. Vicdanın üzerine abluka kurulamaz. Bu Meclis, hukukun ve insanlığın yanında olmalıdır.”
https://drive.google.com/file/d/1CNNGNF9YzFfewhv377BQE7tUryb5PNQB/view?usp=sharing