DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türk Lirasının her geçen gün değer kaybettiğini belirterek, “Paramız pula döndü, hiçbir alım gücü kalmadı. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu yıllarda paramızdan atılan sıfırlar ne yazık ki tek tek geri geliyor, farkında mısınız?” dedi.
Seçim bölgesi İstanbul’da yerel seçim çalışmalarını sürdüren DEVA Partili Hasan Karal, işyeri ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sıkıntılarını dinleyip partisinin adaylarına destek istedi.
Türkiye’de şu an en büyük problemin ekonomi olduğunu belirten Karal, insanların geçim derdine düştüğünü söyledi. İktidarın yanlış ekonomi politikaları dolayısıyla enflasyonun çok yüksek olduğunu belirten Karal, “Her şeyin fiyatı aldı başını gitti. Konut fiyatları, kiralar, gıda, çiftçinin mazotu, zorunlu ihtiyaç ne varsa özellikle son 5 yılda fırladı. Emekli maaşıyla, asgari ücretle geçinmek, insanca yaşamak artık mümkün değil. Orta direk ortadan kalktı, zenginler daha zengin oldu, yoksul daha da yoksullaştı. Herkes yiyeceği ekmeğin, içeceği suyun hesabını yapmak zorunda kalıyor. Ülkenin düştüğü hal, getirildiği durum bu. Sahada, sokakta, her yerde ne yazık ki bu durumu görüyoruz, duyuyoruz, şahit oluyoruz.” diye konuştu.
“Türkiye Babacan döneminde altın yıllarını yaşadı”
Milletvekili Karal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, ekonominin başında olduğu dönemde Türkiye’nin ‘altın yılları’nı yaşadığını kaydetti. Babacan döneminde gerçekleştirilen reformlar dolayısıyla ekonominin rayına oturduğunu ve paradan 6 sıfır atıldığını anımsatan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu dönemde bundan 20 yıl önce çıkarılan kanun ile paradan 6 sıfır atılmıştı. Ekonominin zirvede olduğu yıllarda milli gelirimiz 12 bin 500 dolara kadar yükselmiş, 2002’den 2013’e kadar milli gelirimiz 3,5 kat artmıştı. Şimdiki gibi zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu şekilde değil her bir vatandaşın alım gücü, geliri eşit oranda yükselmişti. Türkiye ekonomide altın yıllarını yaşadı, Türk lirası daha çok değerlendi. 200 TL’lik banknot ilk tedavüle çıktığında 130 dolar ediyordu, şimdi 7 dolar bile etmiyor. Ekonomimizi, paramızı getirdikleri yer burası. Türkiye ile kıyaslanamayacak bir ekonomiye sahip olan komşu ülkelerin vatandaşları bile paraları Türk lirasından daha değerli olduğu için geliyor alışverişini buradan yapıyor. Akıl ve bilim dışı uygulamalarla, hukuk tanımazlıklarla memleket bu hale getirildi. Şu anki en büyük banknot olan 200 lira ile markete, pazara gidilmez oldu. Paramız pula döndü. 1 liranın değeri 10 lira, 10 lira 100 lira oldu. Daha birkaç yıl önce kuruş hesabı yaparken, şimdi 10 liranın, 100 liranın hiçbir bir değeri, alım gücü kalmadı.
Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu yıllarda paramızdan atılan sıfırlar ne yazık ki tek tek geri geliyor, farkında mısınız?”