Mersin Milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen: Mersin bu ayrımcılığı hak etmiyor

12-05-2026
Mersin Milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen: Mersin bu ayrımcılığı hak etmiyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’de düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali hakkında değerlendirmelerde bulundu. Festivalin Mersin’e kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekmen, muhalefet partisi milletvekilleri ile belediye başkanlarına davet gönderilmemesini eleştirerek “Toplumu kaynaştırması gereken etkinlikler ayrıştırma aracına dönüştürülmez” dedi.

Mersin’de yapılması için büyük emek verdik

Festivalin Mersin’e gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen, “Kültür Yolu Festivali’nin, nihayet bu yıl Mersin’de de gerçekleştirilecek olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yıllardır defalarca kez talep ettiğimiz bu önemli organizasyonun Mersin’e kazandırılmış olmasından memnunuz, müteşekkiriz.” dedi.

Mersin; kültürün, tarihin ve hoşgörünün buluştuğu eşsiz bir şehirdir

Mersin’in çok yönlü zenginliklerine dikkat çeken Ekmen şunları söyledi: “Mersin, sahip olduğu çok yönlü yapısıyla ülkemizin en özel şehirlerinden biridir. Farklı inançların, çeşitli etnik kimliklerin ve kadim medeniyetlerin izlerini bir arada taşıyan Mersin; kültürün, tarihin ve hoşgörünün buluştuğu eşsiz bir şehirdir. 321 kilometrelik sahil şeridiyle Türkiye’nin en uzun sahiline sahip olan kent, deniz turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Yörük kültürünü yaşatan yaylalarıyla önemli bir yayla turizmi potansiyeline sahip, zengin mutfağı ve kendine özgü gastronomisiyle de ayrı bir değer taşımaktadır. Bunun yanında çeşitli doğa ve adrenalin sporlarına elverişli alanlara sahip olan şehir; limanı, ticaret hacmi, genç ve dinamik iş gücü potansiyeliyle de Türkiye’nin önde gelen büyükşehirlerinden biridir. Bu ekonomik gücü, kültürel bir kalkınmayla desteklemek şehrimizin geleceği için önemli bir adımdı. Kısacası Mersin; tarihi ve kültürel mirası, sahilleri, yaylaları, zengin mutfağı, ekonomik potansiyeli ve toplumsal çeşitliliğiyle ülkemizin müstesna şehirlerinden biridir.”

Festival için defalarca çağrıda bulunduk

Festivalin Mersin’e gelmesi için yapılan çalışmalardan da bahseden Ekmen, “Biz bu potansiyelin farkındaydık ve bu enerjiyi büyük bir organizasyonla tescillemek istedik. Kültür Yolu Festivali’nin Mersin’de yapılması için büyük emek verdik. Kültür bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a defalarca çağrıda bulunduk, girişimlerde bulunduk; Mersin’in kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle bu festivalin en güçlü duraklarından biri olacağını anlattık. Ancak yapılan açılış töreninde ittifak dışı milletvekillerine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e ilçe belediye başkanlarına davet gelmedi” dedi.

Seçilmişler keyfi tasnife tabi tutulamaz

Mersin’in siyasi çeşitliliğine vurgu yapan Ekmen, “Mersin, Türkiye’nin kültürel ve siyasi zenginliğini yansıtan bir mozaiktir. Mersin bugün 7 farklı siyasi partiden, 13 milletvekiliyle Genel Kurul’da temsil edilmektedir. Halkın oylarıyla seçilmiş bu vekillerin yarıdan fazlasının dışarıda bırakılması, siyasi bir tercih olmanın ötesinde, Mersin halkının büyük bir kısmının iradesinin de yok sayılması anlamına gelmektedir. Mesele sadece bir festival değildir. Asıl mesele, Mersin’e verilen değerin ve kentin demokratik yapısına yapılan saygısızlıktır. Bir kentin temsili, tüm seçilmişleriyle bir bütündür” diye konuştu.

Bu bir hata değil, sistematik bir anlayışın teyididir

Benzer dışlanma örneklerine de değinen Ekmen, “Şubat ayında, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen Mersin Üniversitesi toplu açılış töreninde de kentin ittifak dışı seçilmişleri davet almamıştı. Benzer bir dışlamanın, ayrımcılığın Kültür Yolu Festivali’nde de sergilenmesi, bunun arızi değil, sistematik bir anlayış olduğunu teyit etmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını birleştiricilik vurgusuyla noktalayan Ekmen, “Bizim asıl itirazımız, toplumu kaynaştırması gereken etkinliklerin birer ayrıştırma aracına dönüştürülmesinedir. Mersin sokaklarında vatandaşlarımız farklı görüşlerine rağmen uyum ve huzur içinde yaşarken; siyasetin bu birleştirici iklime gölge düşürmesi kime, ne fayda sağlar?” sözleriyle değerlendirmesini tamamladı.

SONRAKİ HABER

Mersin Milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen: Pazar alışverişi lüks oldu

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar


                        

BASIN BÜLTENİNİ
İNDİRİN

Haber ekinde bir basın açıklaması mevcut ise aşağıdaki indirme ikonu ile indirebilirsiniz.

12-05-2026