Ankara Milletvekilimiz İdris Şahin, Kahramankazan’daki Afet ve Acil Durum Lojistik Merkezi’nin akıbetini sordu: “Bina bittiyse harcama nerede, harcama yoksa bina nerede?”

06-04-2026
Ankara Milletvekilimiz İdris Şahin, Kahramankazan’daki Afet ve Acil Durum Lojistik Merkezi’nin akıbetini sordu: “Bina bittiyse harcama nerede, harcama yoksa bina nerede?”

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Kahramankazan’daki Afet ve Acil Durum Lojistik Merkezi projesindeki belirsizliklere ve resmî raporlardaki izah gerektiren noktalara dikkat çekerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını şeffaflığa davet etti. Afet hazırlığının hamasi mesajlarla değil, somut yatırımlarla ölçüleceğini belirten Şahin; kamuoyuna net bir açıklama yapılmamasının kamuoyundaki soru işaretlerini artırdığını ifade etti.

“Resmî raporlar hazırlık tablosunu değil, bir yönetim krizini ortaya koyuyor”

Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğu gerçeğinin her saniye hatırda tutulması gerektiğini vurgulayan Şahin; bu hayati ciddiyetin devletin her raporuna ve her kuruşuna yansıması gerektiğini belirtti. Şahin, “Afet hazırlığı sadece sözle olmaz; Bakanlığın kendi resmî raporları maalesef güven veren bir hazırlık tablosu değil, çelişkilerle dolu bir yönetim krizini ortaya koymaktadır. Bir raporda 3 bin 315 metrekare inşaatın ‘tamamlandığı’ iddia edilirken, diğer yanda 151,2 milyon liralık ihalenin yeni imzalandığı söyleniyor. Daha da vahimi, yatırım tablosunda harcama hanesi 0 lira görünüyor. Afet kapımızdayken, bitirildiği söylenen bir merkez için tek kuruş harcanmamış görünmesi ya raporların ciddiyetsizliğini ya da büyük bir yönetim zafiyetini işaret etmektedir.” tepkisini dile getirdi. 

“Ödenek var, ihale var; peki şeffaflık nerede?”

Faaliyet raporları ile yatırım raporları arasındaki derin uçuruma işaret eden Ankara Milletvekili Şahin; “Sıradan bir araç temini projesinde döner sermaye harcamaları kuruşu kuruşuna rapora işlenirken, deprem lojistiği gibi stratejik bir merkezde neden veri gizleniyor? Madem bina bitti, bu para kime ve ne zaman ödendi? Madem bütçe 80 milyondan 284 milyona fırladı, neden resmi kayıtlarda harcama hala sıfır görünüyor? Afet yönetimi muğlaklık kaldırmaz. Planlayamadığınız her günün, şeffaf yönetemediğiniz her kuruşun faturasını yarın bir afet anında millet canıyla ödemek zorunda kalacaktır.” uyarısını paylaştı.

“Afet yönetiminde belirsizlik olmaz; devlet dürüst olmak zorundadır”

Afet hazırlığının yoruma veya propagandaya bırakılamayacak kadar kritik bir alan olduğunu belirten Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Millete ‘hazırız’ demek kolaydır; asıl mesele, o hazırlığın rakamını da takvimini de dürüstçe ortaya koymaktır. Bizim itirazımız yatırıma değil; ağır işleyen, maliyeti büyüyen ve muğlak bırakılan sürecedir. Kahramankazan’daki bu merkezin hangi aşamada olduğu ve ne zaman tam kapasite hizmete alınacağı artık açık bir resmî açıklamayla ilan edilmelidir. Devlet millete güven vermek, hesabını açık vermek zorundadır.”

SONRAKİ HABER

Mersin Milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen’den Avukatlar Günü’nde çağrı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar


                        

BASIN BÜLTENİNİ
İNDİRİN

Haber ekinde bir basın açıklaması mevcut ise aşağıdaki indirme ikonu ile indirebilirsiniz.

06-04-2026